tetrix blog

SázavaFest

Jarní SázavaFest 200812.4.2008 21:00

Již popáté se konal v Praze warm-up na letní SázavaFest, festival současné, (především) české hudby. Ten letošní Jarní SázavaFest se odehrál v pátek v Křižíkově pavilonu na Výstavišti, kde rozhýbal odhadem tisícovku lidí.

Dorazil jsem v průběhu koncertu Tata Bojs, kteří jako první kapela k závěru svého vystoupení rozehřáli a rozhýbali dav před pódiem. Londýnští Mattafix úplně zcela do žánru nezapadli a sklidili kromě závěrečného potlesku i předmět hozený na pódium. Ne každý je obdivovatelem popiny, takže venku před pavilonem bylo v průběhu jejich vystoupení docela plno. Ani my jsme se nevydrželi dlouho dívat na jejich umělé obličeje, grimasy a úsměvy, takže jsme se bavili s celou partou taky venku. Když Mattafix rozehráli jejich nejznámější hit Big City Life, tak to leckdo nevydržel a šel se podívat. Většinou ale lidé sledovali s mírným úsměvem na rtech. Po Mattafixu a přestávce přišli karlovarští Bow Wave, hiphopová kapela, která byla pro mě největším highlightem večera. Zazpívali a zahráli skvěle naživo a dokonce hudební doprovod posadili víc do rockového stylu, takže to bylo naprosto supr vystoupení, které rozhýbalo celý dav a stoprocentně jsem si ho užil. Po Bow Wave jsme netrpělivě čekali na slovenské Horkýže Slíže, kteří odehráli hodinku rocku ve svém stylu a lidi se taky dobře bavili. Dohráli před třetí ráno a většina lidí se odebralo domů, pak nastoupila kapela Le Pneumatiq, která svými mírně breakovými beaty bavila zbylé tanečníky ještě hodinu. Jsou známí také několika skladbami, které se objevily ve filmu Pusinky.

Na takhle podařené akci jsem už dlouho nezapařil a včerejšek to vynahradil stoprocentně. Přehlídka těch nejlepších skupin během jednoho večera (+ noci) byla energická a dobrá nálada z ní zůstane ještě dlouho v zásobě.

Apr 12, 2008 8:26 pm under zábava, you can trackback from your own site

No Responses

Comments are closed.